Skip to main content

Activiteiten

Klimpark

Beleef je adrenalinekick in het meest spectaculaire indoor én outdoor park van Nederland. Kom klimmen in het avontuurlijke klimpark van Aventoer in Burgum. Durf jíj?

Klimpark

Klimpark Aventoer

Het grootse klimpark van Aventoer bestaat uit diverse parcoursen met verschillende klim- en balanceerelementen. Het vertrekpunt is een centraal platform bestaande uit 3 niveaus met een totale hoogte van 15 meter. Rond dit platform staan ruim 30 boomstammen van eveneens maar liefst 15 meter hoog die de verschillende parcoursen aan elkaar verbinden.

Door de gevarieerde parcoursen en de oplopende moeilijkheidsgraad is klimmen in Aventoer een ware sensatie voor het hele gezin en voor jong tot oud.

De opbouw van het klimparcours

Elk parcours is opgebouwd uit een aantal oefeningen. Van puur fun tot avontuurlijk balancerend op touwen, wiebelend op een schommelladder of op grote hoogte door zwevende tonnen kruipend. Wanneer je de parcoursen volgt in opbouwende moeilijkheidsgraad zal je merken dat je steeds behendiger wordt. Heb jij het in je? Je komt er gegarandeerd achter want ego’s worden gekraakt én gemaakt bij Aventoer!

Klimmen op verschillende niveaus: voor beginner tot durfal een ware adrenalinekick

In het klimpark van Aventoer kun je klimmen op je eigen niveau met altijd de uitdaging nét iets verder te gaan dan je dacht dat je zou durven. Het meest eenvoudig parcours is voor de onervaren klimmers goed te doen. Ben je een ervaren klimmer, dan zal op het meest zware parcours zelfs de adrenaline door jóuw lichaam gieren. Want het meest zware klimparcours is zelfs voor de ervaren klimmer nog een hele uitdaging!

Klimparcoursen op 4 verschillende hoogtes:

Oefenparcours: 1,5 meter
Beginnersparcours: 4 meter
Gevorderden: 8 meter
Ervaren durfal: 15 meter

Afhankelijk van welk kaartje je koopt ben je of 1,5 of 2,5 uur bezig, incl. materiaaluitgifte en veiligheidsinstructie.

Klimmen voor de kick, veiligheid voor alles

Al onze klimactiviteiten starten vanuit een unit in het gebouw waar instructie wordt gegeven door onze gecertificeerde instructeurs. Hier krijg je je veiligheidssysteem en helm. Ervaren instructeurs leren je hoe je jezelf veilig kunt zekeren. Zowel materialen als het park worden jaarlijks gekeurd en voorzien van het TüV veiligheidskeurmerk. Klimmen is een weersafhankelijke activiteit. Neem daarom ook bij mooi weer, warme kleding mee.

Klimmen is ook voor de kids een avontuur!

Aventoer is voor het hele gezin geschikt. Uit veiligheidsoverwegingen is het voor kinderen kleiner dan 1.30 meter en jonger dan 8 jaar niet mogelijk om te klimmen. Kinderen van 8 tot 12 jaar mogen klimmen onder begeleiding van een volwassene.

Zijn er in het gezin of in de groep personen die liever niet willen klimmen? Dat is bij Aventoer geen enkel probleem. Al onze outdoor activiteiten kunnen gecombineerd worden met indoor activiteiten. Maar je kunt ook heerlijk genietend op het buitenterras kijken naar de avontuurlijke klimmers. Want de klimactiviteiten vinden ook bóven het terras plaats. Dus je zit altijd eerste rang!

Klik hier voor meer informatie over het speel- en klimpark voor junioren tot en met 7 jaar.

Dé perfecte locatie voor feesten, groepen of een uitje!

Feesten

Aventoer is dé perfecte locatie voor het organiseren van spectaculaire groepsuitjes en feestjes

Schoolreisje

Het meest spectaculaire Outdoor en Indoor Park in Noord Nederland, ook jou favoriete schoolreisje!

Bedrijfsuitje

Dé perfecte locatie voor bedrijfsuitjes of een vrijgezellenfeest. Activiteiten en lekker eten.