Skip to main content

Activiteiten

Abseilen

Durf jij van 15 meter hoog via een touw recht naar beneden te roetsjen? Kom dan abseilen in het klimpark van Aventoer in Burgum. Beleef de adrenalinekick in het meest spectaculaire indoor én outdoor park van Nederland!

Abseilen

Wat is abseilen?

Abseilen is het zelfstandig afdalen vanaf een hoog platform langs een steile wand met een touw. Abseilen is een discipline van de klimsport. Het is een afdaaltechniek die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt bij reddingswerkzaamheden en voor militaire doeleinden.

Hoeveel adrenaline giert er door jouw lichaam!

In Aventoer kun je abseilen vanaf de 15 meter hoge klimtoren. Via een veiligheidssysteem zoef je steil naar beneden. Abseilen vanaf een hoogte van 15 meter zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke kick. Tijdens het hele traject kun je zelf bepalen hoe snel je gaat. Hoe sneller, hoe groter de adrenalinekick. Ervaring heb je niet nodig. Wel een flinke dosis lef…

Abseilen: de ultieme beloning voor klimmers

Abseilen is een onderdeel van de klimparcoursen in het klimpark. Heb je alle touwbruggen bedwongen, dan zul je ervaren dat abseilen de ultieme beloning is voor je kliminspanning*.

Abseilen voor de kick, veiligheid voor alles

Al onze outdoor activiteiten starten vanuit een unit in het gebouw waar instructie wordt gegeven door onze gecertificeerde instructeurs. Hier krijg je je veiligheidssysteem en helm. Ervaren instructeurs leren je hoe je jezelf veilig kunt zekeren. Zowel materialen als het park worden jaarlijks gekeurd en voorzien van het TüV veiligheidskeurmerk

Abseilen voor kids

Abseilen is uit veiligheidsoverwegingen niet mogelijk voor kinderen kleiner dan 1.40 meter.

* Abseilen is inbegrepen bij het klimkaartje van 2,5 uur. Bij het kaartje van 1,5 uur is geen abseilen inbegrepen.

Dé perfecte locatie voor feesten, groepen of een uitje!

Feesten

Aventoer is dé perfecte locatie voor het organiseren van spectaculaire groepsuitjes en feestjes

Schoolreisje

Het meest spectaculaire Outdoor en Indoor Park in Noord Nederland, ook jou favoriete schoolreisje!

Bedrijfsuitje

Dé perfecte locatie voor bedrijfsuitjes of een vrijgezellenfeest. Activiteiten en lekker eten.